Het boshuisje wordt verhuurd door Jiska en Pim. Aangenaam!

We zijn reizigers en maken daarom niet altijd gebruik van ons heerlijke plekje in Drenthe. Des te meer gunnen we het anderen om daar dan te verblijven voor een kleine vergoeding. Wees welkom en doe alsof je thuis bent. We houden indien nodig contact. Het kan zijn dat we dan zelf ook op reis zijn.

In 2020 streken we na een reis in “Janke” neer. Dat was tijdelijk bedoeld, maar werd langer. We vonden het wel wat, zo’n plekje in het bos. We kochten het boshuisje in de zomer van 2020. De grond rond het huisje namen we in pacht van de eigenaren van het bungalowpark WICO. Bij de aankoop kregen we ook een groot deel van de inrichting en 60 jaar aan geschiedenis in de aankleding en het onderhoud van de bungalow.

We konden gelijk aan de slag. Met uitzoeken, opruimen en opknappen. We brachten de verzameling aan spullen terug tot een inrichting die meer naar onze smaak was en vooral meer ruimte bood voor het verblijf in “Janke”. Het één kon weg via Marktplaats, het ander ging naar de Kringloop, of desnoods naar de milieustraat. Met hulp maakten we het huisje steeds weer grondiger schoon. Met de bezoekers ontdekten we de natuurrijke omgeving. We maakten een terrasje in de tuin en zaten lekker bij een vuurtje, binnen of graag buiten.

In de winter van 2020 maakten we één geheel van de twee ruimtes voor toilet en douche. We groeven de ruimte uit en legde een nieuwe badkamer aan op het zand. Een loodgieter hielp bij het leidingwerk en met een elektricien maakten we een begin aan moderniseringen voor het hele huisje, waarbij we ook aan plafondisolatie begonnen. We leerden gaandeweg bij, over betonvloeren, waterafvoer en stuc- en tegelwerk. Ook hierbij konden we rekenen op gevraagde adviezen en onmisbare hulp van mensen uit onze omgeving.

Vol trots lieten we ons om beurten voorzichtig op het nieuwe hangtoilet zakken, die bleef hangen en nog netjes doorspoelde ook! Het blijft genieten om een luxe warme douche te kunnen nemen na een dag klussen, waarvan er nadien zeker nog meer volgden. Er was in 2021 ook al veel tijd om nog meer van de omgeving te genieten en zelfs al met regelmaat bezoekers gebruik te laten maken van het boshuisje. Het gastenboek vulde zich langzaam maar zeker met leuke complimenten, ideeën en aanmoedigingen om vooral zo lekker bezig te blijven.

In aanloop naar de winter van 2021 begonnen we daarom aan nog een verbetering die het huisje goed kon gebruiken. We regelden een 2e-hands keuken via Marktplaats uit Zweeloo en sloegen die op in een schuurtje dat we, eveneens na een Marktplaats-deal, binnen 3 dagen verhuisden van Apeldoorn naar een plekje naast “Janke”.

We braken de oude jaren ’60 keuken weg en plaatsten de ‘nieuwe’ keuken, waarbij we gelijk de resterende oude elektra vervingen en uitbreidde voor de oven en magnetron die daarbij meekwamen. We isoleerden tot slot ook het plafond in de woonkamer en keuken. Als klap op de vuurpijl plaatsten we in deze periode een heerlijke potkachel met hulp van een lokale kachelzetter.

Zo maakten we van het boshuisje “Janke” een huisje dat als prettig verblijf kan dienen voor een korte vakantie. Hopelijk is dat ook iets voor jou!

Tot zover.
– april 2023