Door het nabijgelegen bosgebied leiden fietsroutes langs het knooppunten-netwerk in Drenthe. Zo kan je de verdere omgeving verkennen langs mooie fietspaden of over mountainbike-trails.

Fietsroutes

Het knooppunten-netwerk rondom het boshuisje geeft genoeg aanknooppunten om de omgeving op de fiets te verkennen. Aanrader is ook “het Fietserpad”, dat voor fietsers zo veel mogelijk het Pieterpad volgt, waarbij gezocht is naar de mooiste, autoluwe en autovrije (fiets)paden en wegen. Een gids nodig? Koop het handige fietsboekje met fietsknooppunten in Drenthe via Eindeloosreizen.nl.

Fietspad door het Sleenerzand

Mountainbiken

Dichtbij ons boshuisje vind je de route MTB Sleen (33 km). Deze mountainbike-route tussen Sleen, Aalden en Schoonoord loopt grotendeels langs de rand van het bosgebied en heeft slechts op een paar stukken wat hoogteverschillen. Het uitdagendste deel van de route leidt langs de zwemplas De Kibbelkoele. Er zijn bij “Janke” twee mountainbikes en helmen aanwezig.

Fietsen huren

Fietsen huren kan in Schoonoord bij Tabaks Fietsverhuur. Ze verhuren elektrische fietsen, tandems, kinderfietsen en dames/herenfietsen met 4 versnellingen.
Bel eerst even op (0591-382030).