Hete zomers worden al iets koeler onder de bomen rond het boshuisje. Toch blijft een verfrissende duik heerlijk. Daarvoor zijn in de omgeving verschillende gelegenheden, zoals in één van de vele zwemplassen die Drenthe rijk is, of ‘gewoon’ in een zwembad.

Kibbelkoele

In boswachterij Sleenerzand ligt de Kibbelkoele, een zwemplas met zandstrand (hierboven afgebeeld). Er is een kiosk waar eten en drinken verkocht worden. Er zijn ook toiletten aanwezig.

De Kibbelkoele

Bosbad Noord-Sleen

Net voorbij de Kibbelkoele vind je een buiten-zwembad: Bosbad Noord-Sleen. Bij het bosbad vind je alle faciliteiten die je mag verwachten. Voor toegang tot het bosbad moet je betalen. Zie bosbadnoordsleen.nl.

Zwemplassen in Drenthe

Afgravingen in het verleden hebben in Drenthe nog veel meer meertjes doen ontstaan die in gebruik zijn als zwemplassen. In de wijdere omgeving van ons boshuisje zijn zo nog een aantal zwemplekken te bezoeken. Een overzicht vind je op drenthe.nl. Daarin vind je bijvoorbeeld ook het nabijgelegen Loomeer, Ermerstrand en de Ieberenplas. Check voor je gaat zwemmen wel even de kwaliteit van het zwemwater.