Aan wandelmogelijkheden is er rondom “Janke” geen tekort. Je kan uren wandelen door de bossen die grenzen aan het boshuisje. Daarbij komt je al snel gemarkeerde routes tegen van korte- en langeafstandsroutes. In het huisje liggen beschrijvingen klaar van diverse oude wandelroutes in de omgeving, die nog wel een ronde mee kunnen.

Korte afstand

Er zijn verschillende korte-afstandsroutes in het bosgebied bij “Janke”. Ze zijn over het algemeen goed gemarkeerd. Aanrader voor vertrek vanaf het boshuisje is om de Jeneverbesroute op te pakken aan de overzijde van de Slenerweg. Ook een klein rondje door de het naastgelegen bos de Voshaar, bijvoorbeeld langs de Meeuwenplas (hierboven afgebeeld), is een fijne wandeling.

Een iets langere wandeling maken? Bekijk eens de Veenpluisroute, andere wandelroutes in Drenthe, of gebruik de planner van het wandelroutenetwerk.

Pieterpad

Het boshuisje ligt als huisje om te huren langs het Pieterpad op de etappe Schoonloo-Sleen op een handige locatie. Vanaf de route is het huisje te voet bereikbaar en je kan op elk moment aankomen. Zo kan je gaan en staan waar je wilt. Wees welkom!